Pagina's

20 november 2015

Present from the pastEnglish below
November is hier cadeautjes-maak-maand. Zelfs wanneer het cadeau anoniem door een welbekende meneer met baard gebracht wordt, lijken de kinderen het toch te voelen dat het met veel aandacht en liefde speciaal voor hen gemaakt werd. Nu ga ik jullie helaas (nog) geen kijkje in deze keuken van oppergeheimen geven. Iets met mee kijkende en lezende boefjes, en strikte geheimhouding die ik beloofde aan hoofdpiet. Vandaag dus even een favoriet uit de oude doos.
Na de eerste potlodenrol volgden er nog zoveel dat ik de tel ben kwijtgeraakt, maar ze bleven ongeblogd. Het bleek een ideaal cadeau om precies aangepast aan de smaak van de ontvanger te maken uit relatief kleine lapjes. En een geweldige uitkomst bij 'ik vier overmorgen mijn feestje, kom je ook?' terwijl er geen gelegenheid was om nog langs een winkel te gaan.Dit exemplaar is een van mijn persoonlijke favorieten. De wat matte tinten van de lapjes, het hergebruikte jeansstofje. Het biaisband maakte ik zelf. De sterretjes staan op een kant, terwijl de achterkant effen is. Ik ben altijd zo blij als zulke details kloppen! Meestal stop ik er drie sjieke lyra potloden in, voor het begin van een verzameling. Helemaal vullen kan natuurlijk ook ;-)

Zou Sinterklaas zijn naaipieten dit jaar ook aan de potlodenrollen zetten? Ik ben benieuwd!November is usually the month of making presents here. Often I don't take credit for them, as they are given to the kids by Saint Nicholas on December 5th, but still the kids feel that these handmade gifts are special. Unfortunately I cannot show you (yet) what secrets are brewing here this year. I'm sure you will understand that this is top secret. But I will show you a present from the past instead.

After the first pencil roll I made so many more that I lost count, but somehow they remained unblogged. It turned out to be a perfect gift to personalize while using relatively small pieces of fabric. And a true lifesaver when one of my kids received a last minute invitation to a birthday party and there was no time to visit a store.

This is one of my personal favorites. I used a piece of upcycled jeans and combined with soft toned fabrics. Usually I put three high quality lyra pencils in (presents at those parties are generally kept small), but I'm sure it would look good to fill the whole thing up!

Will Saint Nicholas or Santa Claus be giving away any pencil rolls this year? I'm curious!

13 opmerkingen:

 1. Gaaf cadeau inderdaad, hier worden ze gewoon gedropt in een etui.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is natuurlijk niets mis met een etui, maar ze vinden het hier wel heel fijn om in een oogopslag te zien waar elk potlood is, in plaats van te moeten graven.

   Verwijderen
 2. Heel mooi exemplaar inderdaad. Had ik ook al bedacht voordat ik jouw idee over de kleuren las. Heb je deze gemaakt volgens een tutorial? Indien ja, welke?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och vergeten te vermelden. De basis is deze tutorial (die ik overigens wel aanpaste):
   http://yougogirl.typepad.com/you_go_girl/2009/02/guess-what-today-is-no-its-not-my-birthday-nope-not-my-anniversary-groundhog-day-has-passed-and-valentines-isnt-yet-here.html

   Verwijderen
  2. Bedankt! Ik neem aan dat een aanpassing het lint ipv het elastiekje is? Nog andere?

   Verwijderen
  3. Waar bevestig je dat kint dan? Kan het niet zien op je foto's. :-)

   Verwijderen
  4. Ik paste de maten aan zodat deze dikke potloden er goed in passen. Het lint naai ik precies op een naad van een vakje zodat het aan de binnenkant niet erg opvalt. Om te camoufleren doe ik op de buitenkant soms nog een knoopje/gehaakt bloempje/verzin maar. Duidelijk zo? Anders maak ik nog eens een detail foto.

   Verwijderen
 3. Heel leuk cadeau inderdaad en erg mooi met die ingetogen kleuren. Die gaat Sint hier vast ook een keer geven. Tenminste als het nieuwtje van de puntenslijper af is. Momenteel vind ik potloden al dan niet scherp geslepen aan beide zijden en veel slijpsel...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gniffel, precies dezelfde taferelen hier als de jongste de puntenslijper te pakken krijgt...

   Verwijderen
 4. Leuk! En klassevolle potloden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij willen echt geen andere meer. Het geld dubbel en dwars waard (en ik heb geen aandelen!).

   Verwijderen
 5. Altijd een topper. Ik word er altijd zo vrolijk van als de neefjes of nichtjes hun rol bovenhalen op één of ander familiefeest!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment!