Pagina's

19 december 2015

Kudzu cargo pants
english below
Mijn jongens zijn echte buitenkinderen, en het zal daarmee te maken hebben dat ze dol zijn op 'werkbroeken'. Stoer, robuust, en vooral met véél zakken. Vandaag een outfit die een superhit werd.Toen ze in de gaten kregen dat een echte werkbroek ook tot de zelfgenaaide mogelijkheden behoorde, ontstond er al snel een vurige wens. Ik neem graag de tijd om de combinatie van stofjes kloppend te krijgen, en stelde daarmee het boevengeduld flink op de proef, maar de outfit kwam er.Voor de felbegeerde werkbroek koos ik het Kudzu Cargos patroon, voorzien van al die stoere zakken, maar ook een zachte tailleband van boordstof. De stof is een restant jeans wat ik al veel te lang koesterde, waardoor ik wat noodgrepen moest toepassen om de patroondelen nog uit de stof te kunnen halen. Hoe hard kunnen die jongens groeien zeg? Gelukkig past het wel bij het patroon om nog een keer extra een patroondeel doormidden te moeten knippen, en je ziet het ook nauwelijks vanwege de print. Ik versmalde het patroon tot de breedtemaat behorend bij de maten van het kind. Tip: als je dit doet met niet rekbare stof, kun je het best een breedtemaatje groter nemen, aangezien het patroon bedoeld is voor stof met wat stretch.De longsleeve knipte ik uit een bio katoenen tricot van Nosh. Zo'n mooie soepele stretch, en de kleuren blijven prachtig in de was! Echt zalig om mee te werken.
Het patroon is een combinatie van een basic longsleeve uit een heel oude ottobre (vanzelfsprekend versmald), en de knoopbies nam ik over van een ander ottobre patroon van vorig jaar. Dat shirt was een raglan, en dan matchten de strepen van de stof niet mooi. Het was toch even puzzelen om de strepen op de zijnaden mooi te laten doorlopen. Tricot recht op elkaar spelden, is niet recht op elkaar naaien helaas. Als iemand een gouden tip heeft, hoor ik het graag! De knoopbies maakte ik van hetzelfde geweven stofje dat ik voor de accenten op de broek gebruikte.Ik geloof niet dat deze outfit tussen het wassen door de kast al vanbinnen gezien heeft, en daar smelt ik dan echt van. En dat houtblok, ja, dat sloeg hij uiteindelijk echt doormidden!

Patroon: Kudzu cargo pants en ottobre 6/2014
Stof: Stevige denim (broek) en Nosh tricot via Georgette (helaas uitverkocht).My rascals love the outdoors and therefore cargo pants. When they discovered I could sew well fitting cargo's for them, it became a deep wish. Today I'll show you an outfit that became a superhit.For the pants I chose the Kudzu Cargos pattern, which combines cool pockets with a soft elastic waistband. The fabric is a remnant piece of jeans that I'd been hoarding a bit too long, which made it a bit of a challenge to cut all pattern pieces from it. How do these kids grow so tall overnight? Luckily it actually looks pretty good to cut a pattern piece here and there and assemble them from smaller pieces of fabric. I used a smaller width according to the sizing table. If you sew these pants from a non stretching fabric, I advise you to take one size wider as the pattern is designed for stretch fabrics.

The longsleeve was made out of an organic cotton jersey by Nosh. The quality of this fabric is really outstanding! A very good stretch recovery and the colours remain beautiful after washing. Very, very nice to work with. The pattern is a combination of a basic tee from a very old ottobre magazine that I customized to fit my kids, and a button placket that I copied from a raglan shirt from Ottobre 6/2014


This outfit has been worn over and over straight from the laundry, which makes me so happy. And yes, he did manage to cut that piece of wood in two all by himself!

Pattern: Kudzu cargo pants and Ottobre 6/2014

Fabrics: Sturdy denim (pants)and Nosh organic jersey from Georgette

17 opmerkingen:

 1. Oooh wat een leuk idee. Dat zou hier ook dik scoren zo'n werkbroek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het patroon kocht ik vorige jaar al, toen totaal niet voor de zakken, maar als ik het zo zie en lees denk ik dat die van mij hiermee ook super blij zouden zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stoere outfit! En die grote zakken zijn idd een goed idee voor buitenjongens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja fijn, dan vind ik weer bergen eikels, stenen, en stokjes terug in de wasmand!

   Verwijderen
 4. Leuk dat je jongens ook zo fan zijn. Echt de max, zo'n werkbroek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd fijn om zo te kunnen scoren! Als hij de term werkbroek nu maar niet te letterlijk neemt, want dan is er binnen een paar weken niets meer van over...

   Verwijderen
 5. Geweldige broek en shirt. Stoere kleding die komt vooralsnog de kledingkasten van de meiden niet in (of uit...)
  Wat betreft die (niet) matchende strepen (die toch best goed gelukt zijn!) om precies die reden waag ik me er nog niet aan... Er zijn wel allerlei trucjes geloof ik, hulpstiksel met de hand, wondertape, stijfsel spuiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha nee, hier zie ik jouw meisjes nog niet in (die van mij trouwens ook niet)! Die trucjes ga ik eens uitproberen, wat een verschil met geweven stof, daar vind ik prints matchen echt nooit een probleem, en dit trok onder de machine gewoon helemaal scheef...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, da's knap! En ik voel de trots tot hier als je zegt dat het nog niet in de kast gelegen heeft ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een stoere broek! En als ik dan lees dat ie bovenaan een tailleband van boordstof heeft, dan word ik ng enthousiaster want mijn oudste houdt niet van ritsen en knopen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goh, werkbroeken, hier van t zelfde met de zonen. Ze wenen bijna als ze geen werkbroek meer hebben om aan te doen! Maar ook een rotjob als je een scheur ad knie moet herstellen met die zakken die in de weg zitten op de zijnaad! Mijn gasten zijn zodanig wild in hun spel dat ze in geen tijd kapotte knieën hebben, vandaar dat ik zelf geen broeken meer naai voor hen deze zou hier zeker ook scoren! Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wilde er ook lang niet aan, broeken naaien, omdat ze niets anders doen dan in bomen klimmen en door de modder kruipen (ja, echt!). Wonderlijk genoeg is deze nog steeds heel, en toch heel veel gedragen. Kennelijk echt stevige stof gekozen.

   Verwijderen

Thanks for your comment!