Pagina's

19 oktober 2015

Kiind jumpsuit

Er werd in de familie een nieuw klein mensje geboren. De grote stroom babietjes in onze directe omgeving lijkt wat op te drogen, dus ik greep mijn kans om weer eens een mini-mensen-kleertje te naaien.
Het kereltje is op en top Fries, dus koos ik de kleuren uit de Friese vlag, in een streelzachte biologisch katoenen tricot. Aangezien ik jumpsuits met afstand de fijnste babykleding vind, was de keuze voor het patroon snel gemaakt. Het werd de jumpsuit van Kiind, met 'het ei' voor extra luierruimte.Het patroon naait lekker vlot weg, als je niet meetelt dat de lockmachine het pakje bijna opat. Dus lieve familie en vrienden: Als jullie nog eens een paar babietjes maken, mag ik nog een paar van deze lekkere pakjes maken ;-)En nu stort ik me op mijn naaiprojecten voor Kids Clothes Week. Ik was wat ambitieus in mijn planning, hopelijk komt het af deze week... Doet er van jullie ook iemand mee?

Patroon/pattern: Jumpsuit (gratis patroon) van Kiind
Stof/fabric: Baba babywear via MondepotFor a little newborn family member I sewed a jumpsuit. I chose a soft organic jersey and used this free pattern.
As I loved sewing this, I hope our family and friends will have a few more babies, so I can make a few more ;-)

And now I'm off sewing for Kids Clothes Week. My plans are a bit ambitious, so hopefully I'll get something finished this week... Is anyone else joining?

13 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk! Ik zou hem bijna zélf willen aandoen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik ook wel, maar ik vrees dat dat toch wat krapjes wordt...

   Verwijderen
 2. Ik heb er ook 1tje op de planning staan, hopelijk is het af voor ik op bezoek ga :) Deze is super schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt ook de agenda pas trekken nadat je cadeautje af is ;-) Met als risico dat het kindje dan maat 80 draagt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh mooi! staat hier ook nog op het lijstje. Hopepelijk krijg ikhet nog tijdig af ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooi vind ik deze!! Ik heb er ook al een aantal gemaakt en er staat er weer eentje klaar om te bloggen. Ik loop echter telkens tegen 1 ding: de kamsnaps komen telkens los in het begin. Als ik er dan nieuwe ingedrukt heb en daar ook heel wat kracht op uitgeoefend heb met de kamsnapstang dan blijven ze zitten. Geen probleem als ik ze voor m'n eigen zoontje maak, maar niet zo handig als het een cadeautjes is. Welke drukknoopjes gebruik jij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb metalen drukkers van prym gebruikt. Het was even goed opletten dat ze goed in elkaar grepen, en dan goed doordrukken. Verder denk ik dat je het best heel dunne boordstof kunt gebruiken. Mijn boordstof was achteraf bezien wat te dik, en dat maakt het er niet makkelijker op om er drukkertjes in te zetten.

   Verwijderen
 6. Super tof pakje! Ik heb er ooit eentje gemaakt, maar dat was niet zo'n succes. Misschien eens veranderen naar dit patroon?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey net begonnen met dit leuke patroon te knippen om pakjes te maken voor mijn toekomstige metekind. Op het patroon van 56 en 62 staat er bij de pijpjes niks bij, op het patroon van 68 staat er expliciet geen naadtoeslag. Is dit bij de kleinere maatjes ook zo of moet je daar wel een naaiwaarde rekenen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, ik had je vraag over het hoofd gezien. Als ik me goed herinner waren er het de naden waar met een biesje afgewerkt wordt waar je geen naadtoeslag knipt. Dus de binnenbeennaad en de halsnaad. Ik neem aan dat dit voor alle maten geldt.

   Verwijderen

Thanks for your comment!