Pagina's

7 augustus 2015

Ileana upcycled




English below
Verlekkerd door alle keuzemogelijkheden van de Ileana jurk naaide ik onmiddellijk een tweede. Dit keer koos ik voor het raglanlijfje met kapmouwtjes, een halve cirkelrok en een volledig doorlopende bloemenkraag. Dit model is echt mijn favoriet; het valt zo mooi om het lijfje!




Het stofje is een dekbed uit mijn jeugd. Zo heerlijk om zo'n stofje met herinneringen terug te vinden! Het patroon van de stof loopt door over de blinde rits, maar achteraf had ik mezelf de moeite kunnen besparen. Het is op de drukke print nauwelijks zichtbaar.




Van de eerste jurk leerde ik harde de les dat je voor een perfect passende jurk uit moet gaan van de borstomtrek en niet de taillemaat bij het kiezen van de maat. (Die jurk werd volledig losgetornd en vermaakt om de pasvorm goed te krijgen, ahum.) Als de taille en de lengte van het kindje niet in dezelfde maat vallen, staat in de instructies uitgelegd hoe je het patroon kunt aanpassen. Ik ging uit van een maat 2 jaar en verlengde en verbreedde aan de hand van haar andere maten. De pasvorm is helemaal perfect.




Er is nog tot 11 augustus 10% korting op het patroon (code ILEANA-10) en hier wordt er zelfs eentje weggegeven!

Patroon: Ileana jurk van Compagnie M.
Stof: Vintage upcycled




As I couldn't get enough of the Ileana dress, I immediately sewed another one. This time I used the raglan bodice with short sleeves, the full flower collar and a half circle skirt.

The fabric is an upcycled bedsheet from my childhood. I love to find back treasures like that, filled with memories!

When sewing the first dress I learnt a hard lesson: for a perfect fitting dress you have to start with the size based on chest circumference. (That first dress was taken apart and reassembled almost completely to make it fit) The pattern provides instructions how to adapt the pattern if your child does not have the same length and waist sizes as chest. This dress fitted perfectly the first time sewing! 

Pattern: Ileana dress by Compagnie M.
Fabric: Upcycled vintage

16 opmerkingen:

  1. Super mooie stof! Vintage lover alle the way hier!
    Ik vond dit model ook heel mooi op het lijfje vallen bij mijn dochter en bij die van jou duidelijk ook! Another beautifull summer dress :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterend dekbedovertrek was dat dan! En niet helemaal verwassen? Dat is nog een kwaliteit. Je maakte er een schitterende jurk mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is niet zoveel gebruikt, en ja, goede kwaliteit. Dan is een lap nog prima voor een tweede ronde!

      Verwijderen
  3. Gewelige stof en jurk! Leuk hergebruikt ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Such a lovely dress, great combination of fabrics and that collar is just charming! It's so great to find treasures like old bed sheet and use them for your sewing projects :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you Krista! I love giving old treasures a new life and creating new memories on top of the old ones.

      Verwijderen
  5. Reacties
    1. Tja, en nu eens bedenken wat ik met de rest zal maken... Of misschien nog weer 20 jaar bewaren, dan is het écht vintage ;-)

      Verwijderen
  6. Beautiful dress! I love this upcycled fabric!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, zo'n mooi jurkje! Ik vroeg me al af waar je het stofje vandaan had! Het lijkt wel Liberty! En de pasvorm is inderdaad super!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo leuk om zo'n dekbed op deze manier een tweede leven te geven. Heel mooie jurk, alweer!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment!