Pagina's

14 juli 2015

Ally jumpsuitFor english, please scroll down...
Met het warme weer van laatst vluchtte ik naar een koele kamer binnen met mijn naaimachine. En ik maakte... juist, kleren voor nóg meer buitenspelen! De jongste kreeg een jumpsuit van een dun maar stevig katoentje. Deze designer stofjes zijn helaas niet online verkrijgbaar, maar wie een vakantie naar een Noord-Hollands strand van plan is, raad ik aan om zeker even via de Roomseven Outlet in Alkmaar te gaan. Daar verkopen ze veel stoffen van eerdere collecties. Mooie kwaliteit voor een schappelijke prijs. Ik sloeg een voorraadje in, dus er zal hier nog wel eens vaker iets van passeren ;-)De jumpsuit naaide ik naar het Ally patroon, waarvan ik al vaak zag dat het aan de bovenkant behoorlijk wijd valt. Ik koos dus een maatje kleiner dan het meiske haar confectiemaat en tekende aan de bovenkant een iets minder diepe halslijn. Naar mijn smaak had de halslijn ook in de breedte nog wel iets smaller gemogen, maar de rest van het pakje zit prima. De lengte is perfect en er is genoeg ruimte om erin te kunnen ravotten.En nu maar hopen dat het mooie weer nog terugkomt...

Patroon: Ally jumpsuit van La Maison Victor
Stof: Roomseven
During the recent heat I fled inside with my sewing machine to make clothes for outdoor play. For the youngest I made the Ally jumpsuit.

This pattern is quite wide, especially around the neckline. I chose one size smaller than I normally would and drew a slightly higher neckline. Next time I will draw it even smaller, but the fit of the rest is fine. The length is perfect and the suit provides enough room to play.

Pattern: Ally jumpsuit by La Maison Victor
Fabric: Roomseven, unfortunately not available online.

7 opmerkingen:

 1. The look of this jumpsuit is really cute and girly, I love your floral fabric choice! Hey, I've got NOSH fabric giveaway on my blog at the moment, if you'd like to participate, just go to see my blog and leave a comment :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks for your lovely comment Krista! (and of course I already participated in your giveaway ;)

   Verwijderen
 2. Oh, deze past heel mooi! Fleurig, girly en toch om te ravotten. Dat hebben we hier ook het liefste. Bedankt voor de tip van de outlet, mijn man werkt in Alkmaar, en heeft al een paar keer gezegd dat ik eens mee moet. Denk dat ik net dé reden gevonden heb ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Marie-Paule. Ik zou zeker eens mee naar Alkmaar gaan; een heel sfeervolle stad vol met leuke boetiekjes!

   Verwijderen
 3. Mooi! Staat de kleine dame prachtig, en het speelt vast ook fijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment!