Pagina's

25 oktober 2014

Soms zit het in de details...


De eerste gerecykleerde versie van Charles viel in zulke goede aarde dat ik direct een tweede knipte. Paspel en knopen waren snel gekozen, maar het geheel miste nog iets. En als ik dat dan in mijn hoofd heb, blijft het liggen tot ik er tevreden mee ben...
Ik hergebruikte uiteindelijk de originele tailleband van de spijkerbroek, en stikte enkele naden door met extra dik garen voor wat subtiele accenten. Het zit 'm tenslotte in de details, nietwaar?


Patroon: Charles van Compagnie M.
Stof: Een beschadigde jeans en sterrenkatoentje uit eigen voorraad.The first version of upcycled Charles pants was a great succes with my boys, so I immediately cut a second one. Choosing piping and buttons was easy, but I was still missing something. And once a thought like that gets stuck in my head, the project has to wait until I find a satisfying solution...

Finally I ended up re-using the original waistband from the jeans, and adding some extra colour in the stitching. It's all in the details, isn't it?

Pattern: Charles by Compagnie M.
Fabric: A pair of jeans and some star cotton from my stash.

4 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar, ik kan bij een project ook tegen een probleem aan lopen en het dan rustig een hele tijd laten liggen. Het mooie is dat vroeger of later de oplossing zich altijd aandient, en dan maak ik het 'even' af.... Het is weer een mooie broek, en inderdaad de details maken het mooi af! Ik vind dat heel erg leuk, het rood op blauw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, heb jij dat ook? Als het maar op tijd af is voordat het niet meer past, denk ik dan ;-)

   Verwijderen
 2. leuke versie! zalig patroontje hé. Mijn tweede ligt ook geknipt klaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for your comment!